Crossroads (föreställning)

Fin bild Crossroads

Ett tack till Marie, Anna och hela Röda Hjärtans ensemble. Vilken fantastiskt föreställning! Vi blev djupt berörda och fällde många tårar. Föreställningen är ett mästerverk, en ordlös berättelse om kärlek som går hem på alla språk och i alla kulturer. Jag önskar att denna performance kommer upp på Broadway och i Burundi och att publiken i Örebro och Luleå får njuta av Röda Hjärtans orkester och alla de vackra dansarna bakom sina vita masker.
Peter och Marianne Norrthon

Crossroads Erik m Andreas bakom

En poetisk berättelse

Crossroads är en föreställning utan ord och kan förstås av alla – trots att den saknar en egentlig handling. Handlingen skapas av betraktaren. Det är en suggestiv föreställning med musik, dans och performance, om möten som skapar nya och oväntade förutsättningar i livet.
Crossroads är en poetisk berättelse där fokus har varit att hitta ett språk bortom orden med hjälp av musik, masker, rörelse, bild och form och har växt fram genom improvisationer. Medverkande är deltagare på Kulturcentrum Västs scenträning samt assistenter och personal.

An & E tar emot hjärtat 72Ikram och mask 72  Erik dansar 1 72

Målgrupper
Våra målgrupper förutom allmänheten är grundskolan (åk 4-9), gymnasiet, särskola och särgymnasiet, personer med funktionsnedsättningar på gruppboenden och daglig verksamhet, samt vuxna och ungdomar som inte ännu talar det svenska språket.
Crossroads spelas på kulturhus och teatrar samt på vår egen scen. Föreställningen spelas även på beställning för organisationer och arbetsgrupper.

För skolklasser, asylsökande och vissa andra grupper kan vi ge reducerade priser. Kontakta oss för mer info.

Före och efter föreställningen säljer vi vykort, affischer, bagar, t-shirts mm som vi skapat inom Röda Hjärtan Design, en del av vårt teaterprojekt. Stötta gärna oss genom att köpa någon av våra produkter. Kontant betalning eller betalning via kort eller swish.

Länkar till mer information om föreställningen:
Inbjudan Crossroads 2015
Praktisk info Crossroads 2015

Många i finalen 72

Föreställningen gav en härlig känsla som jag bar med mig i hjärtat när jag gick därifrån. Skådespelarnas dans och sång berör och budskapet är ju att vi alla behöver varandra och att vi människor i grunden är lika.
Kicki Nordberg, Stenungsunds kommundirektör

Det händer nästan aldrig att jag är berörd av en föreställning flera månader efter att jag har sett den. Men Crossroads kom in i mitt hjärta och stannade kvar. Utan ord, och med ett ömsint samspel mellan Röda hjärtans orkester och skådespelarna, bjuds jag som åskådare på livets olika färger. Upplevelsen är unik. Och fullständigt äkta. Crossroads är den finaste föreställning som jag någonsin sett.
Ulrika Nätterdal, vissångerska och underhållare, Göteborg

Crossroads var en fantastisk föreställning som tog tillvara på både skådespelarnas och rummets möjligheter. Jag är imponerad av sättet att framföra en nästan ordlös historia på ett så njutbart sätt både för aktörer och publik.
Britt Ramsten, Göteborg Stads Kulturförvaltning

Bra föreställning, tänkvärd och i vissa delar helt genialisk.
Anders Skogh, kompositör och koordinator på Unicum & 4:e resursen

Erik och masker vilar på stolar 72

Ikram och mask 72

Suddiga gestalter 72

Alla gubbar framme 72

1 thought on “Crossroads (föreställning)

  1. Ping: Vad händer nästa veckan då? | SVenskatillkaffet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s