Daglig verksamhet

Hos oss får du arbeta med drama, dans och musik samt bild och form, och du får ta plats på scenen när vi spelar våra föreställningar inför en publik.
Kontakta oss för att få veta mer. Välkommen att besöka vår arbetsplats!
Telefon:
0735-34 29 68 / 010-330 09 02

En daglig verksamhet
Kulturcentrum Väst är från och med vintern 2016 en daglig verksamhet för brukare inom ramen för LSS från kommuner inom pendlingsavstånd.
Vi är en kulturarbetsplats och en konstscen.

Följande erbjuder vi:

  • En arbetsplats för personer, med lindriga/måttliga intellektuella eller psykiska funktionsnedsättningar, som vill arbeta med konst och kultur på heltid eller deltid.
  • Hos oss får man arbeta efter ett veckoschema med olika estetiska aktiviteter som drama, dans, sång, musik, bild & form mm. Vissa aktiviteter kommer att vara valbara.
  • Publika framträdanden med våra olika scenkonstföreställningar ingår i arbetsuppgifterna, ibland på kvälls- och helgtid.
  • Det kan också finnas arbetsuppgifter för de som vill arbeta med praktiska göromål i verksamheten.
  • En arbetsmiljö som främjar såväl fysisk, mental som emotionell utveckling.
  • En arbetsmiljö som fokuserar på delaktighet, tillgänglighet, mångfald och som arbetar aktivt mot diskriminering, såväl i det interna arbetet som i den scenkonst som vi sprider till en offentlig publik.

Värdegrund & kärnverksamhet
Vi förverkligar drömmar åt och med människor som sällan eller aldrig fått höra att just deras drömmar kan bli sanna, och vi får dem att växa, blomma och känna sig värdefulla.
Vi gör det genom att producera och leverera scenkonst av hög kvalitet och skapa meningsfull sysselsättning där alla bidrar utifrån sina förmågor.

Kulturcentrum Väst kommer att ha ett pris på sina LSS-platser som ligger nära den kommunala nivån. Det slutgiltiga priset står i relation till brukarens behov och de arbetsuppgifter som vi erbjuder.

PDF-dokument att ladda ner: Underlag erbjudande daglig verksamhet

Lokaler
Vår verksamhet finns på Nönäsgymnasiet i Stenungsund. Här finns en dramasal med en scen för en allmän publik, salar för mindre grupper samt de faciliteter som krävs för en LSS-verksamhet.

LSS (Lagen om Stöd och Omsorg) är en rättighetslag som ska garantera personer med omfattande och varaktiga funktionshinder goda levnadsvillkor.

Den dagliga verksamheten bör kunna innehålla såväl aktiviteter med habiliterande inriktning som mer produktions-inriktade uppgifter. Insatsen ska anpassas efter individuella behov, förutsättningar och intressen.

Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade

5 § Verksamhet enligt denna lag skall främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet för de personer som anges i1 §. Målet skall vara att den enskilde får möjlighet att leva som andra.

6 § […] Verksamheten skall vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmande-rätt och integritet. Den enskilde skall i största möjliga utsträckning ges inflytande och medbestämmande över insatser som ges. […]

Erik, maj 2015   Rosita spelar in 151119 smal  Crossroads på Nösnäs lördagen den 28 februari 2015
Erik i sin Crossroads-kostym. Rosita spelar in en sång i en studio. Patrik posera.